Competition Rules and Regulations

REGULAMENTUL OFICIAL
de organizare si desfasurare a concursului
TeamXpert Cup”

SECTIUNEA 1. ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI 

Competitia ,,Cupa teamXpert’’, denumita in cele ce urmeaza “Competitia”, este organizata de S.C. TeamXpert Europe srl, cu sediul in str.Pictor Obedeanu, nr.18, sector 2, Bucuresti,  impreuna cu Asociatia Tabere Cu Suflet, denumite in continuare “Organizator”.

Echipele participante la Competitie, denumite in continuare “Echipe”, sunt formate din 3 membri, numiti in continuare “Participanti”. Participantii sunt obligati sa respecte termenii si conditiile Regulamentului Oficial al Competitiei, denumit in continuare “Regulament”.

Regulamentul este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in Romania, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant pe site-ul competitie – www.cupa.teamexpert.ro, numit in continuare “Site”.
Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte si sa se conformeze tuturor prevederilor, termenilor si conditiilor prezentului Regulament si ale legislatiei aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizator.

SECTIUNEA 2. PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI

2.1. Data si locul desfasurarii Competitiei:
Data Competitiei va fi anuntata din timp (cu maxim un an inainte) pe Site.

Competitia se va desfasura la Comana, jud.Giurgiu.
Traseul este la Casa Comana si in Parcul Natural Comana, iar startul, sosirea, festivitatea de premiere si diverse activitati conexe au loc in Parcul TeamXpert BikeFest de la Casa Comana

Competitia se desfasoara conform mecanismului Competitiei, asa cum este acesta detaliat in Sectiunea 3 a prezentului Regulament.

SECTIUNEA 3. MECANISMUL COMPETITIEI
 
3.1.
Desfasurarea Competitiei 

Cupa TeamXpert este o competitie tip stafeta cu doua probe: Mountaibike si Aventura Parc.

Echipele sunt formate din 3 membri, numiti in continuare M1, M2 si M3. M1 si M2 concureaza la mountainbike, iar M3 la Aventura Parc.

Startul se da in masa. Dupa ce M1 termina tura (bucla) de bicicleta M2 poate pleca in tura de bicicleta, iar M3 poate incepe parcurgerea traseului din Parcul de Aventura.

Timpul de la Mountainbike, considerat dupa trecerea liniei de sosire de catre M2, este ajustat dupa evolutia lui M3 la Aventura Parc, in sensul ca orice penalizare a acestuia adauga o intarziere la Timpul Final.

Castiga Echipa cu cel mai mic Timp Final.

3.2. Participanti  

Cupa TeamXpert se angajatilor din companii, precum si persoanelor particulare care vor sa construiasca o echipa si sa faca sport. Pentru a participa, o Echipa trebuie sa se inscrie pe Site. Odata inscrisi, membrii Echipei nu pot fi schimbati. In cazuri exceptionale se permite totusi o singura modificare / Echipa, dar nu mai tarziu de data anuntata de Organizator (in mod uzual o saptamana inainte de competitie).

Fiecare echipa are un Capitan de Echipa, cu care Organizatorul va comunica preponderent.

Echipele se inscriu si vor concura la una dintre aceste categorii:

– Echipe Masculine

– Echipe Feminine

– Echipe Mixte

3.3. Traseul de concurs 

3.3.1 Mountainbike:

Proba de Mountainbike consta in parcurgerea unei bucle (ture) cu lungime de 11.9 km. Fiecare dintre cei doi participanti care participa la proba de Mountainbike (M1 si M2) vor parcurge tura o singura data.

Tura de bicicleta va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi rosu alb si sageti rosii pe copaci si sageti din lemn.

3.3.2 Parc Aventura

Proba de Aventura Parc consta in parcurgerea unui traseu din Parcul de Aventura de la Comana. Participantii de la aceasta proba pot alege dintre 3 trasee de dificultati usor-mediu, mediu si dificil. Participantii pot parcurge orice traseu, insa trebuie sa tina cont de eventualele aglomerari si sa parcurga traseele cu cat mai putine penalizari.

Un singur participant (M3) concureaza la Aventura Parc, ceilalti doi (M1 si M2) concureaza la proba de Mountainbike. M3 va incepe parcurgerea traseului, dupa ce M1 trece linia de sosire.

Inainte de start, Organizatorul va sustine un training la care sunt invitati toti participantii M3  pentru a se familiariza cu elementele de siguranta si pentru a intelege penalizarile aplicate.

In cazul in care conditiile meteo pot afecta siguranta Participantilor (vant, ploaie), Organizatorul poate suspenda aceasta proba.

3.4. Inscriere
Pentru a participa, Echipa trebuie sa se inscrie online pe Site. Inscrierile se pot face intr-un interval bine determinat, incheindu-se cu cateva zile inainte de startul Competitiei. Inscrierea este validata dupa achitarea taxei de participare si confirmarea platii. Plata trebuie facuta in maxim 5 zile de la inscriere. Pentru a evita aglomerarea traseului si pentru desfasurarea in siguranta a competitiei, numarul Echipelor poate fi limitat.

Validarea inscrierii se face dupa ce Capitanul de Echipa confirma plata si aceasta este verificata.

3.5. Taxa de inscriere

Taxa de inscriere este stabilita de Organizator inainte de deschiderea perioadei de inscriere. Functie de momentul platii, pot exista reduceri.

Taxa de participare nu se ramburseaza in cazul in care concursul se anuleaza din motive ce tin de Forta Majora, asa cum aceasta este mentionata in Lege, sau daca Echipa nu se poate prezenta la start, indiferent din ce motiv.

Organizatorul poate decide schimbarea datei / locului de desfasurare, in cazul in care conditiile meteo afecteaza Siguranta Participantilor. In aceasta situatie taxa de participare nu se ramburseaza.

3.6. Echipament

Participantii vor concura cu propriul echipament. Se recomanda participantilor sa se protejeze impotriva tantarilor si a insectelor ce pot fi intalnite pe traseele din padure.

3.7. Numere de concurs

Numerele de concurs vor fi puse la dispozitia Capitanului de Echipa de catre Organizator dupa verificarea datelor din CI (CNP) a tuturor membrilor, precum si completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.
Numerele de concurs se vor atasa in asa fel incat sa fie vizibile.

3.8. Start si Limite de timp

Programul va fi anuntat inaintea Competitiei pe Site.

Limita de timp pentru parcurgerea ambelor bucle de Mountainbike este de 3 ore. Echipele care depasesc limita de timp la Mountainbike vor fi trecute in clasament cu overtime (OVT).

Limita de timp pentru parcurgerea traseului de Parc Aventura este de 30 min.Echipele care depasesc limita de timp la Parc Aventura vor avea o penalizare la timpul total.

3.9 Abandon si forfait

Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un Participant in următoarele cazuri : – s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei. – in cazuri excepţionale.

Orice Participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa informeze Organizatorul imediat la unul din urmatoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenta care este afisat la inscriere.

Retragerea din traseu se face pe raspunderea Participantului.

3.10 Conservarea naturii:

Lăsarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea.

3.11 Penalizări:

Participantii vor fi descalificati in urmatoarele cazuri:

– daca nu respecta traseul si nu trec printr-un punct de arbitraj (la Mountainbike)

– nerespectarea mediului înconjurător,

 – nerespectarea regulilor competiţiei

– lipsa de respect si fair play fata de alţi participanţi, oficiali, public, etc

In plus, participantii la Parc Aventura vor fi penalizati pentru (fara a se limita la acestea):
– scoaterea ambelor sisteme de siguranta,
– intrarea pe un atelier cu inca un participant,
– pasirea pe o platforma cu inca 3 participanti stationati,
– intrarea pe un traseu pe care se mai afla inca 8 participanti,
– folosirea materialelor (carbiniere, scripete, etc) in mod incorect,
– parcurgerea traseelor intr-un mod incorect,
– blocarea altor participanti in mod nejustioficat prin stationarea pe un atelier,
– incapacitatea de a termina traseul in timpul limita acordat.
Timpul de parcurgere a Atelierului nu conteaza in Timpul Final, dar traseele trebuie parcurse intr-un interval de timp acordat pentru a nu acumula o penalizare.

3.12 Contestaţii:

Orice Echipa poate depune o contestaţie, prin Capitanul de Echipa, împotriva deciziilor arbitrilor. Contestaţia se va depune la Organizator, in scris, la 15 minute de la comunicarea deciziei, impreuna cu o taxa de 100 Ron. Functie de natura contestatiei, rezolvarea se va face in următoarele 30 minute. Taxa va fi înapoiata petentului, daca contestaţia va fi acceptata.

3.13 Titluri si premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3 de la fiecare categorie a competitiei.

Contribuita organizatorilor la fondul de premiere consta in: diplome, cupe, medalii si premii in bani. Sponsorii care se implica in acest proiect pot oferi premii in bani, produse sau vouchere de produse si servicii.

Premiile vor fi anuntate pe Site inainte de inceperea Competitiei.

Festivitatea oficiala de premiere va avea loc dupa incheierea competitiilor, la Casa Comana, nu mai tarziu de ora 18:00.

In conformitate cu legislatia in vigoare, Organizatorul va face publice numele castigatorilor si premiile acordate in cadrul acestei Competitii. Lista castigatorilor va fi publicata dupa incheierea Competitiei pe Site.

SECTIUNEA 4. CONDITII GENERALE

4.1 Fair Play

Participantii trebui sa ştie si sa tina cont de faptul ca nici un premiu nu este mai presus de sănătatea si viata lui si/sau a altor participanţi si sa acţioneze in consecinţa atunci când simt sau observa un pericol.

Participantii trebuie sa dea dovada de fair play si prietenie si sa acţioneze in consecinţa atunci când situaţia o cere.

Participantii trebuie sa ştie si sa aibă o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranţa ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitiilor, mediul si condiţiile in care se desfasoara acestea.

 4.2 Disclaimer si Confidentialitatea datelor cu caracter personal

Prin inscrierea la acest concurs, Participantii isi dau acordul ca Organizatorul sa poate utiliza orice imagine cu Particpantii in scopul promovarii Competitiei si a beneficiilor miscarii in aer liber in general.

Organizatorii se obliga, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajeaza sa pastreze confidentialitatea datelor cu caracter personal ale participantilor/ castigatorilor la prezenta Competitie si sa le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declaratiei participantilor pe propria raspundere si legislatiei in vigoare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii competitiei cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe Site si la locul de desfasurare a competitiei.

Prin înscriere fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat condiţiile de participare din acest Regulament, isi asuma riscurile participării la evenimentele TeamXpert si este responsabil pentru propriile acţiuni, tinand cont de circumstanţe relevante ca: schimbarea vremii, trafic, condiţii meteo, zona in care se afla, echipament.

Up

Advertisements